Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Βραδιές Μνήμης...


Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στο κτίριο Σπίρερ πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εθελοντών για το Μουσείο Πόλης. Στην αρχή η καθηγήτρια του ΙΑΚΑ-Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα. Ρίκη Βαν Μπούσχοτεν παρουσίασε τις θεματικές που έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό της έρευνας για το παρελθόν της πόλης. Μέσα σ΄ένα φιλικό κλίμα άρχισαν να ξεδιπλώνονται και μνήμες των εθελοντών και να γίνεται αναφορά σε χαρακτηριστικούς τύπους του Βόλου (Καραμούζας, Νασιάκος, Σώταινα), σε ταβέρνες και κέντρα διασκέδασης (Γλόμπος, Ντουμάνης). 
 Η βραδιά συνεχίστηκε στο τσιπουράδικο Κύκλος.
 
 
 
Η 2η βραδιά μνήμης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της ομάδας εθελοντών και Φίλων του Μουσείου της Πόλης, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., στο χώρο του ΔΗΚΙ στο κτήριο Σπίρερ, Μικρασιατών 86.
Ένα μεταλλικό κύπελλο ...μίλησε για την προσφυγιά. Μια απλή πήλινη κούπα, κατασκευασμένη από εργαστήρι ατόμων με ψυχικές παθήσεις, είπε τη δική της ιστορία. Ένα ψαλίδι και ένα ρολόι τσέπης "μετέφεραν" τις προσωπικές ιστορίες ζωής της μάνας μου και του πατέρα μου. Φωτογραφίες της πόλης αποτέλεσαν την αφορμή να ξεδιπλωθούν ιστορίες...
Κι ύστερα η κουβέντα ήρθε στους χαρακτηριστικούς τύπους του Βόλου....


 
 
Η τρίτη «βραδιά μνήμης», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/2/2013 και ώρα 6.30 μ.μ. στο φιλόξενο χώρο του κτηρίου Σπίρερ. Το θέμα μας αυτή τη φορά ήταν η διασκέδαση στην πόλη του Βόλου. Ο κύριος Ζούμπος μας μίλησε για κέντρα διασκέδασης που υπήρχαν στην παραλία του Βόλου αλλά και σε άλλες περιοχές.
Αντικείμενα που έφερε η κα. Καλλιόπη κέντρισαν το ενδιαφέρον μας...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου