Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Γεύσεις Μαγνησίας


 
 
 
 
 

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου στα Παλιά (Φερών 17), πραγματοποιήθηκαν  τα εγκαίνια της έκθεσης,
«Γεύσεις Μαγνησίας, όψεις και μνήμες της διατροφής στη Μαγνησία»
Η έκθεση οργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού Αποθέματος». Αποτελεί δε τον τελευταίο σταθμό του διετούς ταξιδιού που η «Μαγνήτων Κιβωτός» αφιέρωσε στις γεύσεις της Μαγνησίας και συνάμα συμπίπτει με τον εορτασμό των τριών χρόνων λειτουργίας  του Μουσείου της Πόλης.

 
 
 

Η έκθεση παρουσιάζει όψεις της διατροφής στη Μαγνησία (παραγωγή, συλλογή, παρασκευή, μεταποίηση, κατανάλωση), αλλά και μνήμες που συνδέονται μαζί της από διάφορα στιγμιότυπα της καθημερινότητας (πανηγύρια, γλέντια, γιορτές, περίοδοι κρίσης, συναθροίσεις). Περιλαμβάνει κυρίως τεκμήρια από τις συλλογές του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου. Πολύτιμη υπήρξε η συνδρομή φορέων και ιδιωτών, που παραχώρησαν φωτογραφίες και αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους. Εκτείνεται πέρα από την αίθουσα περιοδικών εκθέσεων σε όλους τους χώρους του Μουσείου Πόλης, συμπληρώνοντας και ανανεώνοντας τη μεγάλη έκθεση «Βόλος – Νέα Ιωνία, τόσο μακριά τόσο κοντά».
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου