Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Η Συρία που αγάπησα

 




Συνεχίζεται στο Μουσείο της Πόλης έως τις 29 Οκτωβρίου η λειτουργία της έκθεσης «Η Συρία που αγάπησα».  Η έκθεση οργανώθηκε από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Αρχείο της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανόραμα (ΑΠΑΝ)

«Η Συρία που αγάπησα» πρόκειται για ένα οδοιπορικό στην πολιτιστική κληρονομιά της Συρίας πριν τον πόλεμο και τις καταστροφές που προκάλεσε, με κείμενα και επιμέλεια της Μαριάννας Κορομηλά και του Γιώργου Κωστόπουλου. 

Η κ. Κορομηλά σημειώνει σχετικά: "Η Συρία που αγάπησα δεν υπάρχει πια. Σε αυτή την έκθεση παρουσιάζονται εικόνες από μία χώρα που χάνεται, χάθηκε. μαζί της σβήνει ένας μεγάλος πολιτισμός που θεμελιώθηκε από τους Μακεδόνες βασιλείς και εξελίχτηκε στο πέρασμα των αιώνων δίχως ποτέ να απαρνηθεί τις ρίζες του. Μας το έδειχναν οι θαυμάσιοι άνθρωποι που γνωρίσαμε. Για όλους εμάς η Συρία είναι ένας τόπος αυτογνωσίας. Της χρωστάμε πολλά. Κάτι από αυτά προσπαθήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας. Για να μείνει ζωντανή εκείνη η Συρία που χαροπαλεύει σήμερα δίχως ελπίδα."

Επιπλέον, η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόραμα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φιλολόγων Μαγνησίας οργανώνουν ένα δίωρο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με ομιλήτρια την κ. Κορομηλά. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Οκτωβρίου το απόγευμα 7:00-9:00 και θα επαναληφθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το πρωί, 11:00-13:00.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου